29.09.2014

Torcik Marshmallow

Przepisy z piankami

Składniki na spód:

  • 40 dkg ciasteczek pełnoziarnistych (digestive)
  • 15 dkg miękkiego masła

Sposób przygotowania:

W blenderze kruszymy ciastka, dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Połączone składniki przekładamy do tortownicy, formujemy spód i chowamy do lodówki.

Składniki na masę:

  • 3 paczki JOJO Marshmallow truskawkowo-waniliowych
  • 300 ml śmietanki 36%
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania:

Ubijamy śmietanę. Rozpuszczamy pianki w kąpieli wodnej, dodajemy resztę składników i mieszamy do czasu, kiedy żelatyna się rozpuści. Masę zostawiamy do wystygnięcia, następnie przekładamy do tortownicy na spód z ciasteczek i wkładamy do lodówki.

Składniki na wierzch:

  • galaretka Pink Margarita
  • żelki JOJO I Like Fun

Galaretkę wykonujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, kiedy ostygnie i zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta.

Na koniec ozdabiamy żelkami. Można też użyć ulubionych owoców.